1952年創業と60年以上の歴史を刻み続けている老舗ラーメン店「喜楽」、1984年当時、隣の焼き餃子専門「大芽園」の「餃子」も美味しかった。メニューは「餃子」と「焼きそば」2品!オヤジが木棒を使って一枚一枚手で皮を延ばして、作っては焼き、作っては焼きをひたすら繰り返していた。具はもやしだけの焼きそばも美味しかった。そして「大芽園」脇の怪しい路地を入って左側にある「とりかつチキン」もお勧めです! 先日TV東京の番組「よじごじDays」でもご紹介した名店です。今も残る昭和の味!とりかつが美味しいコスパ抜群の百名店食堂です。
Shibuya Hyakkendana “kiraku”1984⇔2024
Established in 1952, the long-established ramen restaurant “Kiraku” has been in business for more than 60 years. In 1984, the “gyoza” of the neighboring “Daigaen” was also delicious. On the menu were two items: gyoza and yakisoba! The owner used a wooden stick to roll out the dough one by one by hand, and then made and baked, and made and baked, and baked, and baked again and again. The yakisoba with only bean sprouts was also delicious. And I also recommend “Torikatsu Chicken,” located on the left side of the suspicious alleyway by “Taigaen”! This famous restaurant was recently introduced on the TV Tokyo program “Yoji Goji Days”. The taste of the Showa era still remains! It is a 100 famous restaurant with delicious torikatsu (chicken cutlet) and excellent cosmetics.
第一作「東京タイムスリップ1984⇔2021」(河出書房新社)7刷!
第二作「東京DEEPタイムスリップ1984⇔2022」(河出書房新社)4刷!
最新作「東京RETROタイムスリップ1984⇔2023」(河出書房新社)発売2週間で重版!
累計 3万8000部突破!
紀伊國屋書店ベストセラー第1位(芸術)
ヨドバシドットコム 第1位(写真集)
Amazonベストセラー第1位(写真家の本)(関東の日本史)
フォロワー4万4000人 !インスタグラム tokyo_timeslip
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NHK WORLD-JAPAN
「Tokyo changes fast, and Yoshimoto now finds himself a documentarian of the ages.」
Tokyo then and now: Photographer documents four decades of change | NHK WORLD-JAPAN News
第一作は2021年5月発売から3年(7刷)、第二作は2022年3月発売から約2年2ヶ月(4刷)たちました。
累計3万8000部突破!どちらもロングセラーとなり嬉しいです。 ありがとうございます。
The first book has been in print for 3year (7 printings) since its release in May 2021, and the second book has been in print for2year 2 months(4 printings) since its release in March 2022.
We are happy that both have become long sellers, with a total of over 38,000 copies sold. Thank you very much.